Algemene Informatie


Voor een aantal zal de deelname aan de wedstrijden iets nieuws zijn, daarom hieronder een korte beschrijving over hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Als u op het inschrijfformulier heeft aangeven dat uw zoon of dochter mee wil doen aan wedstrijden en u heeft aangegeven een KNZB-lidmaatschap met startvergunning te willen wordt u kind ingeschreven voor de wedstrijden.

Tijdens het seizoen kunt u dit wijzigen door een nieuw inschrijfformulier “KNZB-Lidmaatschap” in te vullen en in te leveren bij onze ledenadministratie.
Het formulier is hier te downloaden . Op dit formulier en op deze pagina vindt u ook meer informatie over het KNZB lidmaatschap.

Uitnodiging.

U ontvangt de uitnodiging op het bij ons bekende mailadres, afhankelijk van wanneer wij de benodigde bestanden ontvangen sturen wij 3 á 4 weken voor de wedstrijd de uitnodiging rond.

In de uitnodiging treft u de volgende informatie aan:
–       Datum, tijd en locatie van de wedstrijd.
–       Tijd en locatie van vertrek.
–       Type wedstrijd.
–       De te zwemmen slagen en afstanden.
–       De kosten voor de wedstrijd.
–       Voor welke datum er eventueel afgemeld kan worden.

Om het zo soepel mogelijk te laten verlopen vragen wij u om de uitnodiging te bevestigen zodat wij er zeker van zijn dat de uitnodiging op de juiste manier is aangekomen.

Afmelden.

Mocht het niet mogelijk zijn om deel te nemen heeft u de mogelijkheid om kosteloos af te melden voor de wedstrijd, dit moet voor de aangegeven datum zijn (dit is in de meeste gevallen tot 10 dagen voor de wedstrijd).
Meldt u af na de afmelddatum, dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht.
Afmeldingen worden altijd bevestigd, geen bevestiging ontvangen?
Neem dan opnieuw contact op, maar let wel op: dit moet voor de afmelddatum.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je ziek wordt op de dag van de wedstrijd, stuur dan geen mail maar neem telefonisch contact op met de persoon die staat vermeld in de uitnodiging.
Bij het niet afmelden kunnen er namelijk boetes opgelegd worden door de KNZB, deze kunnen oplopen tot € 7.50 per start! De kosten hiervan worden doorberekend aan de ouders/zwemmers, kortom neem zelf de verantwoordelijkheid voor het afmelden.
Zorg dus altijd dat je je afmeldt, zelfs nog op de dag van de wedstrijd!

Betaling

Het standaard bedrag voor de wedstrijden is € 2,50 per persoon, dit tarief geldt alleen voor de wedstrijden die wij in competitieverband zwemmen.
Voor overige wedstrijd kan er een afwijkend tarief gehanteerd worden, let dus goed op welk bedrag er in de uitnodiging vermeldt staat.
Het verschuldigde bedrag wordt in het weekend voor de wedstrijd doormiddel van automatische incasso van uw rekening afgeschreven.
Als kenmerk wordt de naam en de datum van de wedstrijd genoemd.

Overige wedstrijd informatie.

Wij zijn als vereniging natuurlijk ook een team dus: samen uit samen thuis!
We vertrekken dus gezamenlijk van en naar de wedstrijden!
Een wedstrijd duurt in de meeste gevallen tussen de 2 en de 3 uur, medaillewedstrijden kunnen zelfs iets langer duren i.v.m. de prijsuitreiking.

Wat nemen we mee:
–           Zwemkleding, zwembril en badmuts.
–           Drinken, denk aan ranja, sap of water. (geen koolzuurhoudende dranken of  melkproducten).
–           Een tussendoortje, bijvoorbeeld een stukje fruit, ontbijtkoek of sultana. (geen snoep).
–           Zorg ook dat je een extra handdoek bij je hebt zodat je tussen het zwemmen door kunt afdrogen en droge kleding kunt aantrekken, anders koelen je spieren te snel af!

 

We hebben als vereniging onze eigen badmuts, t-shirt en sporttas zodat we goed herkenbaar zijn tijdens de wedstrijden!

Deze spullen zijn te verkrijgen bij Thyrsa Drost (Voorzitter Activiteitencommissie)