Informatie over Trainingen


Wedstrijdzwemmen

Als je in bezit bent van zwemdiploma A en het leuk vind om te zwemmen, dan kun je je inschrijven voor zwemmen bij Zwemclub de Hokseberg. Natuurlijk kun je eerst een aantal keren komen meedoen tijdens de trainingen, zodat je kunt kijken of je het leuk vind. Doel van het wedstrijdzwemmen is het verbeteren van je persoonlijke prestaties. Maar ook de prestaties van het gehele team zijn van belang, want de wedstrijdzwemmers nemen als team deel aan verschillende competenties. Wij doen mee aan meerkampen, deze wedstrijden zijn zeer geschikt voor beginnende wedstrijdzwemmers om kennis te maken met de sport. Daarnaast doen we ook mee aan de EON competitie, tijdens deze wedstrijden ligt het niveau hoger en worden er langere afstanden gezwommen.

Trainingen
Bij een eerste training zal gekeken worden naar je eigen aanvangsniveau waarbij je dan ingedeeld wordt bij de groep zwemmers met een zelfde niveau. Tijdens de trainingen, welke een uur duren, zal de trainer de groep maar ook zeker je individueel gaan begeleiden. Een training kan bestaan uit techniek, conditie (duur), kracht, sprint en coördinatie. Onze zwemtrainers hebben speciale aandacht voor je zwemtechniek zodat je steeds beter en sneller leert zwemmen. ZPCH heeft ook vele materialen ter beschikking om deze technieken goed aan te kunnen leren. Uiteraard is er ook aandacht voor het voortdurend verbeteren van je conditie. Deze elementen zijn de basis naar de wedstrijden aangezien deze uit korte en langere afstanden kunnen bestaan.

De zwemtrainers bij ZPCH hebben een hoog trainersniveau gezien de langere periode welke zij al bij de club werkzaam zijn. Enkele van deze hebben onlangs een trainers cursus gevolgd bij de oud zwem bondscoach Paralympics Hans Salemink. De trainers hebben verschillende keren per jaar een vergadering, tijdens deze vergadering worden doelen besproken om er voor te zorgen dat de wedstrijdzwemmers goed voor de dag komen tijdens de wedstrijden.

Trainingsmomenten
De Hokseberg heeft een aantal keren per week trainingsuren ter beschikking. Je kan een aantal keren per week komen trainen. De trainingsmomenten verschillen per seizoen aangezien de Hokseberg in de wintermaanden moet uitwijken naar het binnenbad in Hattem. Vanaf begin mei tot begin september trainen we in de Hokseberg, het buitenbad van ’t Harde.
Kijk hier voor de actuele trainingstijden

Masters
Als je 18+ bent en je graag wilt zwemmen kun je er voor kiezen om master-lid te worden. Het maakt hierbij niet uit of je net 18 bent geworden, 30 bent of 50 bent. Er zijn aparte trainingsmomenten beschikbaar voor deze doelgroep. Tijdens deze trainingsmomenten kan je er voor kiezen om zelfstandig baantjes te zwemmen of om getraind te worden door één van onze trainers, net wat je zelf prettig vind.

Missie en Visie

Onze missie en visie is om wedstrijdzwemmen aan te bieden voor een breed publiek, iedereen is welkom bij onze vereniging! Wij willen het maximale uit iedere zwemmer halen, afhankelijk van het niveau van de zwemmer, door middel van een goede begeleiding door de verschillende trainers. Hierbij zijn een prettige sfeer en omgeving van groot belang voor ons. Bij de Hokseberg gaan wedstrijdzwemmen en plezier hand in hand. Bij ons heerst nog een echt verenigingsgevoel, dat door leden als kenmerk wordt genoemd van onze vereniging.