Top afsluiting Nationale zwemcompetitie.


Zaterdag sloot Zwemclub “De Hokseberg” de nationale zwemcompetitie voor dit seizoen af in Hattem.
Met een groep van 28 zwemmers moest De Hokseberg zich nog één keer bewijzen in deze competitie!
En dat deden de zwemmers uitstekend: 25 maal werd er sneller aangetikt dan het persoonlijk record, de absolute topper van de dag was wel Rianneke Vos die met haar 1:48.03 ruim 36 seconden van haar oude record zwom.
Een mooie bekroning van haar harde werken met vooral veel trainingen in het teken van de startduik.
Nog meer mooie prestaties werden geleverd door Danique Dorst ( 9 seconden sneller op de 100 m. wissel), Declan Drost (8 seconden eraf op de 100 vrij), Esmee Groothuismink(7 seconden winst op de 100 wissel), Henrdi Kroneman(9 seconden sneller bij de 100m. rugcrawl), Joy de Wilde zwom zichzelf met 27 seconden minder door de 100 rugcrawl heen en natuurlijk Maaike Prins die 20 seconden sneller aantikte dan haar oude record.
De estafetteploeg van Gideon, Mart, Jan en Declan zette zich volledig in met als resultaat een 3de plaats, ook de ploeg van Silvano, Kim, Thijs en Sara scoorde uitstekend met het behalen van een 2de plaats!

8 maal behaalden onze zwemmers een podiumplaats, Inge Drent, Thyrsa Drost, Esmee Groothuismink, Thijs Groothuismink, Jorik van Klompenburg en Amber Westerink behaalden een 3de plaats.

De prestaties van Danique Drost en Esmee Groothuismink waren daarnaast ook goed voor een 2de plaats.

Kortom, een uitstekende afsluiter van de Nationale Zwemcompetitie, Nu is het aan de zwemmers om ook de Recreatieve Meerkampen succesvol af te sluiten!

2014-03-29 Zwemwedstrijd Hattem 046