Algemene Informatie


Wedstrijden

Elke zwemmer met een KNZB-lidmaatschap met startvergunning word uitgenodigd voor de wedstrijden waar we als club aan mee doen (afhankelijk van het niveau).
Zwemmers die geen startvergunning hebben worden alleen uitgenodigd voor wedstrijden van onze club zelf zoals de clubkampioenschappen.
Heb je op dit moment geen startvergunning maar wil je wel graag beginnen met wedstrijd zwemmen?
Kijk dan op onze site https://www.dehokseberg.nl/algemene-informatie/lidmaatschap/ voor meer informatie over het KNZB lidmaatschap met startvergunning.

Wedstrijdkalender

Het complete en meest recente overzicht van alle wedstrijden voor het seizoen is beschikbaar via https://www.dehokseberg.nl/wedstrijdkalender/
Tijdens het seizoen kunnen hier nog extra wedstrijden bij komen!

Uitnodiging

Ongeveer 3 á 4 weken voor een wedstrijd ontvang je een uitnodiging in je mail met de definitieve informatie voor die wedstrijd. Hierin staat hoe laat we vertrekken, waar de wedstrijd wordt gehouden, wat je mag zwemmen, wat de kosten zijn en wat voor wedstrijd het is. Belangrijk: we ontvangen graag een bevestiging dat je het bericht hebt gelezen.

Betaling

De kosten voor de wedstrijden worden d.m.v. automatische incasso in het weekend voor de wedstrijd van de rekening die bij ons bekend is afgeschreven. Als kenmerk wordt de datum en naam van de wedstrijd weergegeven.

Afmelden

Kun je niet? Dan mag je je afmelden bij Adri Pasman

Vervoer naar de wedstrijden

Onze zwemmers moeten ook naar de wedstrijden worden gebracht, daarvoor doen we een beroep op de ouders.
Voor elke wedstrijd ontvangen de ouders van de deelnemers een oproep van Adri Pasman  om te rijden.
Kun je niet? Dan graag onderling ruilen.

Algemeen:

Wij zijn als vereniging natuurlijk ook een team dus: samen uit samen thuis!
Een wedstrijd duurt in de meeste gevallen tussen de 2 en de 3 uur, medaillewedstrijden kunnen zelfs iets langer duren i.v.m. de prijsuitreiking.
Wat nemen we mee:

– Zwemkleding, zwembril, badslippers en badmuts.
– Kleding om tussen het zwemmen door aan te trekken.
– Drinken, denk aan ranja, sap of water. (geen koolzuurhoudende dranken of
melkproducten).
– Voldoende eten, een tussendoortje, bijvoorbeeld een stukje fruit, ontbijtkoek of sultana. (geen snoep).
– Zorg ook dat je een extra handdoek bij je hebt zodat je tussen het zwemmen door
kunt afdrogen en droge kleding kunt aantrekken, anders koelen je spieren te snel af!

Verschillende wedstrijden.

Er zijn verschillende soorten wedstrijden, het kan per zwemmer verschillen voor welke wedstrijd je wordt uitgenodigd.
Beginnende zwemmers nodigen we bijvoorbeeld eerst alleen uit voor de Regio Meerkamp om wat ervaring op te doen, daarna kun je ook meedoen aan de Nationale zwemcompetitie.

Competitie wedstrijden

Dit seizoen zijn er twee verschillende competitiewedstrijd: de Nationale Zwemcompetitie en de Regio Meerkamp.
In de nationale zwemcompetitie zwemmen we tegen zes andere clubs en krijgen we als club punten, we zwemmen dit jaar in de Derde Districtsklasse. De punten worden bepaald aan de hand van je tijd: hoe sneller je zwemt, hoe lager het aantal punten. De club met het minst aantal punten wint dus! Als we hoog genoeg eindigen in de eindstand kunnen we zelfs promoveren naar een hogere competitie klasse!
Bij de Regio Meerkamp zwemmen we samen met zeven andere zwemverenigingen, ook hier krijgen we als verenging punten maar werkt het net iets anders: Bij de Regio meerkamp krijg je punten aan de hand van de plaats die je behaald tijdens de wedstrijd. Hoe hoger plek in de uitslagen hoe meer punten je krijgt. Bij de Regio Meerkamp geldt dus dat de ploeg met de meeste punten de winnaar is van het seizoen.
Aan het einde van het seizoen worden er bij de Regio Meerkamp ook bekers uitgereikt!

Zo zie je dat zwemmen dus toch een soort van teamsport is, hoe beter iedereen zwemt hoe beter we zijn als club scoren!
De competitie wedstijden worden allemaal op zaterdagen gehouden.

Limiet wedstrijden en kampioenschappen

Limiet wedstrijden zijn extra wedstrijden waarbij het echt gaat om het verbeteren van je eigen tijden, vaak worden deze wedstrijden georganiseerd om bepaalde slagen nog een keer extra te kunnen zwemmen en verbeteren.
Als je snel genoeg bent kun je ook worden uitgenodigd voor een kampioenschap zoals een Gelders kampioenschap of een sprint wedstrijd. Deze wedstrijden kunnen zowel op de zaterdag als op de zondag plaatsvinden.

Eigen wedstrijden/clubkampioenschappen.

Als laatste hebben we nog een paar eigen wedstrijden zoals de clubkampioenschappen. Daarvoor heb je geen startvergunning nodig en kun je dus ook aan meedoen als je normaal geen wedstrijden zwemt.
De clubkampioenschappen zijn weer heel belangrijk om kans te kunnen maken op de titel van Clubkampioen aan het einde van het seizoen.

Tijdens de wedstrijd:

De wedstrijd start meestal met het inzwemmen, dan kun je nog even wennen aan het zwembad, lekker warm zwemmen en nog even een laatste keer oefenen. Daarna start de wedstrijd en is het belangrijk dat je bij je ploeg blijft. De ploegleiders moeten de zwemmers natuurlijk wel kunnen vinden als ze moeten zwemmen!
Vergeet vooral ook niet om je ploeggenoten aan te moedigen als je zelf niet hoeft te zwemmen, hoe gaaf is het wel niet als er een hele ploeg voor je staat te juichen als jij weer eens een persoonlijk record zwemt!

Vrijwilligers

Ja zeker een open deur: maar zonder vrijwilligers geen wedstrijden! De zwemcommissie is achter de schermen druk met het organiseren van wedstrijden, het regelen van de uitnodigingen en inschrijvingen. Ook de officials die tijdens de wedstrijden zorgen dat jullie tijden goed gemeten worden, zijn hard aan het werk.
Ook de hulp van ouders is onmisbaar: het rijden naar de wedstrijden en het helpen met hand- en spandiensten tijdens wedstrijden. Helpen jullie ons mee om de zwemmers een mooi wedstrijdseizoen te geven?

Mocht je ons kunnen helpen in bijvoorbeeld de zwemcommissie of als official? Neem dan contact op met
Gertjan Visch, voorzitter@dehokseberg.nl

Kleding:

We hebben als vereniging onze eigen badmuts, t-shirt en sporttas zodat we goed herkenbaar zijn tijdens de wedstrijden!
Deze spullen zijn (tegen betaling) te verkrijgen bij Thyrsa Drost (Voorzitter Activiteitencommissie, activiteiten@dehokseberg.nl )