Informatie zomerseizoen 2023Woensdag 26 april gaat zwembad de Hokseberg weer open. Dit betekent dat wij weer gaan beginnen aan ons zomerseizoen!

Hieronder vinden jullie alle informatie met betrekking tot deze trainingen.

Mei vakantie

De laatste training in Hattem zal plaatsvinden op vrijdag 21 april 2023. Voordat we gaan beginnen aan ons zomerseizoen hebben we één week vakantie.

We beginnen dan met de trainingen in het buitenbad in de eerste week van mei. In deze week trainen we alleen op dinsdagavond 2 mei en op vrijdagavond 5 mei in verband met de dodenherdenking op donderdagavond 4 mei.

In deze eerste week houden we de indeling van het zomerseizoen aan. Dit betekent dat je welkom bent op de avond dat je in het winterseizoen ook hebt gezwommen. De trainingen zijn van 19.30 tot 20.30 uur.

Trainingstijden en indeling zomerseizoen

Vanaf dinsdag 9 mei starten we dan met de reguliere indeling voor het zomerseizoen.  

Tijdens de zomermaanden wordt er op de volgende dagen getraind:

Dag:Groep:Aanvang:Einde
DinsdagJeugdleden19:30 uur20:30 uur
DonderdagMasters19:30 uur20:30 uur
VrijdagJeugdleden19:30 uur20:30 uur


Afwijkingen van dit schema zoals vakanties en trainingen die uitvallen zijn te vinden in de seizoenskalender.

Voor de jeugdleden geldt dat zij welkom zijn op de avond(en) waarop zij in het winterseizoen ook hebben getraind.

Voor de masters geldt dat wanneer zij het tarief betalen om 2 x per week te trainen, de tweede training op de dinsdag avond zal plaatsvinden.

Indien er vragen of opmerkingen zijn over deze indeling kan u contact opnemen via trainers@dehokseberg.nl .

Regels rondom de trainingen   

 • Wij maken gebruik van de vooringang.
 • Pas vanaf 19.15 uur mogen de zwemmers van onze vereniging naar binnen, het zwembad personeel heeft instructie om pas zwemmers door te laten na dit tijdstip.
 • Verzamel je voor die tijd even bij de fietsenstalling.
 • Om de verwarring met gewone gasten te voorkomen lopen wij als zwemclub via de zonneweide (langs Derks Gym) naar ’t Zwemhuus.
 • Je hebt tot 19.25 uur om je om te kleden, daarna zorg je dat je weer in ’t Zwemhuus aanwezig bent. Ook dit is om de verwarring met de gasten te voorkomen.
 • Onze schoenen laten we in ’t Zwemhuus.
 • Nadat het 19.30 uur is geweest krijg je van de trainer een seintje dat je het bad in mag, daarvoor mag je niet het bad in!
 • Zorg, net zoals in de winter, dat je op tijd bent, kom je te laat moet je tot 19.30 uur wachten voordat je mag omkleden.
 • In het hoogseizoen worden al deze tijden met een half uur verlaat
 • Luister altijd naar instructie van een trainer.
 • Na afloop van de training ook via ’t Zwemhuus en de zonneweide naar de uitgang van het zwembad.

Hoogseizoen

In het hoogseizoen gelden er aangepaste trainingsdagen en tijdstippen.

Vanaf dinsdag 11 juli tot en met vrijdag 1 september kunnen wij het zwembad pas vanaf 20.00 gebruiken, omdat het zwembad dan langer geopend is. De trainingen tussen deze twee data zullen dus plaatsvinden van 20.00 – 21.00.

 • Vanaf dinsdag 11 juli tot en met vrijdag 18 augustus is het zomervakantie. Wij hopen dat wij in deze periode weer trainingen kunnen verzorgen, dit wordt momenteel geïnventariseerd. Hierover ontvangen jullie nog nadere informatie.  
 • Vanaf dinsdag 22 augustus beginnen de normale trainingen weer. De trainingen zullen tot en met vrijdag 1 september nog wel tussen 20.00 en 21.00 uur plaatsvinden in verband met de ruimere openingstijden van het zwembad.
 • Vanaf dinsdag 5 september tot en met vrijdag 8 september trainen wij weer volgens het normale rooster én op de normale tijden.

Het weer
Omdat wij buiten zwemmen zijn wij afhankelijk van het weer, bij koude temperaturen kan de trainer besluiten om de trainingen (voor de jongere zwemmers) te verkorten. Daarnaast is het criteria bij het afgelasten van de training dat deze eigenlijk alleen wordt afgelast bij onweer!

 
Doordat wij buiten zwemmen en het vaak behoorlijk afkoelt in de avond is het van groot belang dat jullie slippers aan hebben en een badjas of handdoek meenemen om jullie warm te houden voor de training en na afloop van de training, als je net uit het zwembad komt. Daarnaast is het van groot belang om lekker warme kleding mee te nemen voor na de training, na afloop van de training is het vaak een stuk kouder geworden.

Vragen?
Heb je vragen? Neem contact op met Michelle Lieftink -Strijkert via trainers@dehokseberg.nl