Succesvol Schoolzwem Kampioenschap 2014!


’t Harde – donderdag 10 juli 2014 was Zwembad “de Hokseberg” het strijdtoneel van het Schoolzwem Kampioenschap 2014. De Blerck, De Duif en de Jeanne d’Arc gingen de strijd met elkaar aan om de begeerde wisselbeker mee naar school te nemen. Na een korte demonstratie van de zwemmers van Zwem en Polo Club “de Hokseberg” , waarin het wedstrijdzwemmen werd uitgelegd, mochten de leerlingen zich van hun beste kant laten zien. Nadat de leerlingen de rug, school en de vrijeslag hadden gezwommen mochten de leerkrachten het water proeven, helaas was de meester van de Jeanne d ‘Arc zijn zwembroek vergeten! Gelukkig werd dit snel opgelost door het inzetten van de vader van Gideon Brink. De tot “invalmeester” gekroonde Raymond wist een goed voorbeeld te stellen voor de andere twee heren, door Jehoshua en Jos kennis te laten maken met zijn gespetter, en tikte dus als eerste aan. Na het zwemprogramma mochten de kinderen zich bewijzen bij de spel onderdelen, pion-zwemmen, hoepel duiken en glijbaan glijden. Met de spelletjes werd er een flinke inhaal race ingezet door de nummer 2, helaas kwamen ze net 3 punten tekort voor de overwinning. Uiteindelijk ging de Jeanne d’Arc naar huis met de 3de prijs, de Duif (vorig jaar winnaar) met de 2de prijs en de grote winnaar is De Blerck geworden!20140710_142022