Clubkampioenen Zwem en Polo Club “de Hokseberg”


Zaterdag 26 oktober sloot Zwem en Polo Club “de Hokseberg” het seizoen 2012-2013 af met het clubfeest en de huldiging van de clubkampioenen.

20131026_Sp43_A0005

Allereerst werd Maaike Prins in het zonnetje gezet: zij ontving de aanmoedigingsbeker.
Door haar gezondheidsproblemen heeft ze een tijd niet kunnen zwemmen, en heeft ze hard moeten werken voor haar herstel. Maar Maaike kenmerkt zich als een echt doorzetter, ze kan weer volop meedoen met zwemmen.

Zij verdiende daarmee deze aanmoedigingsbeker voor de volle 100%.

Als tweede werd de Els van Giessen Beker uitgereikt, deze beker is vernoemd naar een oud-bestuurder van de vereniging. Zij heeft een waardevolle betekenis voor onze club en staat daarmee symbool voor een bijzondere vrijwilliger. Dat is dan ook het criterium: deze prijs gaan naar een vrijwilliger die een bijzonder waardevolle betekenis heeft voor onze club.
Dit jaar mocht Reintje Vlieger de prijs in ontvangst nemen. Reintje is al bijna 30 jaar betrokken bij de club en mag zich met recht een bijzondere vrijwilliger noemen.
Reintje is actief als official tijdens de wedstrijden en maakt deel uit van de activiteitencommissie. In het verleden heeft zij zich ingezet bij de zwemcommissie en ook tijdens ons 50 jarig jubileum kon ze de verleiding niet weerstaan om zich bij de jubileumcommissie te voegen.
Het bestuur hoopt nog vele jaren van de inzet van Reintje te mogen genieten.

Na deze bijzondere uitreikingen werd het tijd voor de sportieve titels: Als eerste werden de secondebokalen uitgereikt.
Bij deze bekers draait het om de zwemmers die in het afgelopen seizoen het meest hun tijden in totaal aantal seconden hebben verbeterd.

De Bas van Leeuwen Masters Secondebokaal (vernoemt naar een oud voorzitter van de vereniging) ging dit jaar naar Ilse Vos die met 7 seconden en 15 honderdsten de prijs ruim verdiend had. (niet op de foto)

De tweede bokaal is het LOEsport.nl secondebokaal, deze bokaal is vernoemd naar de sponsor van deze beker. Ferdinand Koops was namens de LOE aanwezig om de beker uit te reiken aan Matthijs Visch die met 53 seconden en 29 honderdsten zijn tijden wist aan te scherpen.
Uiteindelijk kwamen we bij misschien wel de belangrijkste titel: wie mag zich het komende jaar Clubkampioen van Zwem en Polo Club “de Hokseberg” noemen?
Deze prijs wordt toegekend op basis van wedstrijddeelname, wedstrijdprestaties, inzet bij trainingen en hoe actief men is bij andere activiteiten.
Dit jaar was het een ware nek aan nek race, uiteindelijk wist Hendri Kroneman op sporitef gebied toch net iets beter te scoren dan de nummer 2.
Enigszins verast nam Hendri de beker in ontvangst waarbij hij toch even met zijn mond vol tanden stond, in het geval van Hendri gebeurt dat niet vaak.

Tijdens de afsluiten hebben leden, ouders en het bestuur terug gekeken naar het afgelopen seizoen, maar bovenal zien we veel kansen in het seizoen wat voor ons ligt.

Een reactie plaatsen